Dergi
  • ALTIN
  • BIST

BAYBURT YÖRE GECESİ MUHTEŞEMDİ

Bayburt Kültür ve Yardım Derneğinin her yıl geleneksel olarak organize ettiği Yöre Geceleri bu yılda Bahçelievler’de yapıldı. Yöre gecesine yoğun ilgi ve alaka vardı.

Gece ilk olarak Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Gençlik Kollarının erkek ve kız folkröl ekiplerinin yöresel oyunlarıyla start aldı. Ardından cirit oyununa geçildi ve bu oyunda salondaki seyircileri oldukça eğlendirdi.  Daha sonra Bayburt Kültür ve Yardım Derneği genel Başkanı Abdurrahman Polattimur bir konuşma yaptı. Konuşmasında, bu tür yöre gecelerinin önemine vurgu yaparak, kültür örf ve ananelerin yaşatılmasında böyle etkinliklerinin yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca her zaman yanlarında olan Bahçelievler Belediye Başkanına da teşekkür eden Başkan Polattimur, Develioğlu’nun kendilerine hep destek verdiklerini söyledi. Son olarak, her yıl Ramazan ayında verdikleri iftar yemeğini bu sene vermeyerek, Afrika’daki yoksul ve aç olan insanlara yardım eli uzatıp yemeğin gelirini muhtaç olan insanlara göndereceklerini söyleyerek, herkesin telefonlarından Afrika’ya bir yardım mesajı göndererek, oradaki insanlara zor günlerinde yardım gönderilmesinin gerektiğini söyledi.

Abdurrahman Polattimur’un ardından Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak’ta birer selamlama konuşması yaparak, Bayburt Derneğinin çok aktif bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, bu tür gecelerin kültürümüzü yaşatmamız açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptılar. Ve son olarak da Afrika’ya yardım elimizin uzatılmasını istediler.

Konuşmacıların ardından Abdurrahman Polattimur, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na yöresel bir fincan seti hediye etti.

Gecede sahneye ilk olarak Bayburtlu sanatçı Devran çıktı ve yöresel türküleriyle izleyenleri eğlenceli dakikalar yaşattı. Devran’ın ardından kısa birde Yöresel Skeç oynandı.

Son olarak gecede Musa Küçük sahneye çıktı ve türküleriyle izleyenlere coşku dolu anlar yaşattı. Ve Musa Küçük’ün türküleriyle gece son buldu.

Geceye katılanlar arasında Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Ak Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Ensar Özcan, Araştırmacı-Yazar Naci Memiş sivil toplum kuruluşları başkanları, köy dernek başkanları ve çok sayıda Bayburtlu hemşerilerimiz yer aldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?